Részecskeszűrő csere

A részecskeszűrő funkciója az, hogy megakadályozza az egészségroncsoló molekulák szabad távozását

Visszapillantó tükör: Gondoljunk a részecskeszűrő eltömődésére, ha a gépkocsi fogyasztása megnőtt mialatt a teljesítménye látványosan csökkent. Ha a részecskeszűrő check lámpája felvillan, ne ijedjünk meg. Autókázzunk ki az autópályára és pörgessük fel az autót. Amikor ez sem válik be, keressünk fel egy részecskeszűrő szakembert. A Szűrőrészecske részecskeszűrő weblapon fedezhető fel még több tanulmány. Aki az új részecskeszűrő - olajszivattyú költségének töredékéért kitakarítja a részecskeszűrőt.

A részecskeszűrő feladata az, hogy meggátolja a környezetroncsoló anyagok szabadon távozását. Egy kifogástalan részecskeszűrő a káros részecskék kilencven százalékát képes csapdába ejteni. Megannyian nem ismerik tudják, hogy a dízel gépkocsik részecskeszűrővel vannak felszerelve.

A részecskeszűrő regenerálja magát. Ámde ehhez intenzívebb fordulatszámon kell kocsikázni több ideig. A regenerálódás folyamata beindul, a részecskeszűrőben található korom kiég. A részecskeszűrő baja jellemzően 160 ezer kilométer körül jelentkezik. Ez jórészt a személygépkocsi felhasználásától függ. Akik kifejezetten rövid utakon használják, gyorsabban találkoznak a bajjal.

Forrás: reszecske-szuro.hu, 2019-04-25 15:32