Mesekönyv amit imádnak a gyerekek

A felcseperedő gyereknek nagy igénye van arra, hogy mesekönyv segítségével átlássa a sima emberi kapcsolatokat, szimpatizáljon a hősökkel

A mesekönyv érzékeltetése úgy készülnek grafikusunknál, hogy a szülő a kiválasztott fabulákból azt a részt elküldi nekünk, amit akar a gyerekszobában látni grafikaként. Arra is van lehetőség, hogy több fabulából egy kis képes mesekönyvet alkossunk személyre szabva a ifjonc igényeinek megfelelően. A mesekönyv történetéből ki lehet emelni szakaszokat, amelyeket aztán rajzként, vagy faliképként a baba viszontláthat. Ily módon a szeretett mesebeli eszményét, vagy mesebeli helyét többnyire láthatja.

A mesekönyv üzenete mi több rettentően hasznos és kulcsfontosságú a gyerek növekedése nézőpontjából tudniillik annak segítségével bővül képzelőereje, szókészlete, a mese szereplőivel azonosulva átélhet másmilyen szituációkat felszabadíthatja a benne felgyűlt feszültséget. A mesekönyv ideje sosem jár le. A mesékre mindig szükség van, merthogy mindenki vágyódik a bűbájra a borzongásra. A Meséld mesekönyv weboldalán olvasható még több tanács.

Forrás: meseld.hu, 2018-11-03 16:16