A vizet és szennyeződést jól tűző új Citizen számológép

Különleges tervezésű Citizen számológép, amiben nem tesz kárt a szálló por, a fröccsenő zsír vagy az eső sem. Kifejezetten javasolt kinti használatra vagy műhelybe, akár extrém környezetben is. A számológépen körbe futó gumi karima megvédi a gépet ütés vagy leesés esetén.

A kijelző tizenkét digites, kényelmesen olvasható. A nagy méretű LCD display 30 fokban döntött. A kézhezálló nyomógombok puha gumiból készültek. Az adó levonás vagy hozzáadás hasznos azoknak, akik sokat számolnak nettó és bruttó árral. Az adómérték beállítása egyszerű és egy gombnyomással számolhatunk áfás árat vagy áfa nélküli árat. Ha hibázunk a törlő gomb egyszeri segítségével egy-egy számjegyet javíthatunk. 3 gombos memória segíti a bonyolult műveletek elvégzését. Így a zárójeles műveletek vagy törtes számítások is elvégezhetők. Az alap műveleteken kívül számolhatunk százalékot és gyököt is vonhatunk. A displayen a műveletek szimbólumai megjelennek, így végig tisztában vagyunk azzal, hogy mi volt az utoljára megnyomott billentyű.

A Citizen WR-3000 kettős áramellátású a megbízható működésért. Szolár panelről és gombelemről is működik. Takarékos az elemmel, használaton kívül tíz perc elteltével automatikusan kikapcsol. A gombelem száma LR44 és ha kifogyott cserélhető. Az alján található puha gumitappancsok megakadályozzák a csúszást és kímélik a bútorok felületét. A Citizen WR-3000 méretét tekintve valahol a zsebszámológép és az asztali számológép közt van. Nem túl nagy, zsebben is elfér, de egy klasszikus zsebszámológép méreteit meghaladja. Színválaszték nem áll rendelkezésre, kizárólag fekete színben elérhető, de egy üzleti felhasználásra tervezett szennyeződést jól tűrő számológép esetében ez nem is elvárás.

Forrás: wts.hu, 2018-09-30 18:33