Különös online rádió

Kivételes online rádió célja elsőként az, hogy a sérült embereket közelebb hozzák a társadalom többi rétegéhez

Sajnálatos módon hazánkban még mindig sok ember távolságot tart. Kerüli a fogyatékkal élő személyeket és aligha tudja elképzelni, hogyan tud valaki látássérülten műsort készíteni az online rádióban. Ez idő tájt már sok helyen fordul elő érzékenyítő program. Amelyet abból a célból hoznak létre szervezetek, hogy az ép társadalom kellően megismerje a sérült személyek világát. Ebben partner a különleges online rádió.

Felettébb döbbenetes, hogy az online rádióban 20 műsorvezető tevékenykedik önkéntesként. Az online rádió kollégáinak többsége látás- és mozgás sérült, akik együtt készítenek műsorokat ép kollégákkal. A Lépés Rádió online rádió weblapján fedezhető fel több ötlet.

Az online rádió személyzetének alapvető, hogy az emberiség többi rétege jobban megismerje fogyatékos embertársait. Aki ennek az online rádiónak a programjait hallgatja, észre sem veszi, hogy aki éppen szól nem lát. Ettől függetlenül a beszédtechnikája teljes mértékben ugyanolyan, mint ép kollégáinak. Fontos célja az ismert online rádiónak, hogy teret adjanak a fogyatékkal élő embereknek, akik amúgy nem tudják megmutatni tehetségüket.

Forrás: lepesradio.hu, 2017-08-30 15:52