Milyen pozitív hatása van egészséges életünkre nézve a sűrű zöld tea fogyasztása?

A mindennapos zöld tea fogyasztás számos jótékony hatással bír. Tumoros megbetegedések leküzdésében is nélkülözhetetlen funkciója van a zöld teának. A zöld teában megtalálható egyik vegyület a daganatos sejtek halálához vezet

Zöld tea - A zöld teában és a kávéban szintúgy meglelhető a koffein. Számtalan embernek nélkülözhetetlen a reggeli ébredéshez. Azonfelül munka közben is szükség van a stimuláló hatású koffeinre. Csakhogy nem mindegy, hogy zöld tea vagy kávé ivásával juttatjuk szervezetünkbe a fontos koffeint. Zöld tea adatokért kattintson ide. Általánosan elmondható, hogy a zöld tea kevesebb koffeint tartalmaz. A zöld teában található koffein hasznosítása csersavakhoz kapcsolódik, így máshogy szívódik fel, mint a kávéban lévő koffein. Az élénkítő hatás ebből kifolyólag később és visszafogottabban jelentkezik. Ami rendkívül lényeges: tovább tart.

Sokan tudják, hogy a zöld tea számtalan antioxidáns molekulát tartalmaz. Vajon miért is elengedhetetlen egészségünk megóvása szempontjából? Az antioxidánsok testünk egyik meghatározó elemei. Szervezetünk anyagcseréje során felettébb reakcióképes szabad gyökök szabadulnak fel. Az orvostudomány jelenlegi állásfoglalása szerint ezek a szabad gyökök leginkább a rákos betegségért, kardiovaszkuláris problémákért és az öregedésért felelősek. A zöld teában lévő számtalan antioxidáns megköti ezeket a szabad gyököket. A nagy reakcióképességű molekulák megkötésével a zöld tea fogyasztása nagyban védi egészségünket.

Címkék: zöld tea

Forrás: tea.hu, 2016-12-19 15:55