Fontos funkciót tölt be a zöld tea a fogyókúrában

Problémát okoz a korai felkelés? Fogyasszon kávé helyett zöld teát. A zöld teában megtalálható koffein máshogy hat testünkre, mint a kávéban megtalálható koffein. A zöld tea serkentő hatása ennek következtében később és enyhébben érvényesül

Zöld tea - A zöld teában és a kávéban ugyanúgy előfordul a koffein. Sokaknak nélkülözhetetlen a korai ébredéshez. Azonfelül munka közben is szükség van az élénkítő hatású koffeinre. Ám nem mindegy, hogy zöld tea vagy kávé ivásával juttatjuk szervezetünkbe az értékes vegyületet. Általánosan elmondható, hogy a zöld tea kevesebb koffeint tartalmaz. A zöld teában lévő koffein felhasználása csersavakhoz kötődik, így másképp szívódik fel, mint a kávéban lévő koffein. A stimuláló hatás ennek következtében lassabban és elnyújtva jelentkezik. Zöld tea ötletek a tea.hu honlapján. Ami szerfelett nagy különbség: tovább tart.

A zöld tea érrendszer védő szerepköre évek óta ismert az orvostudományban. A zöld teában fellelhető molekulák segítenek a fogyásban és az érrendszer védelmében. Segíti a vércukor szabályozását, cukorbetegeknek érdemes a fogyasztása. A teafogyasztók körében az erek tágabbnak bizonyultak, ami kiegyensúlyozottabb vérellátást biztosít.

Címkék: zöld tea

Forrás: tea.hu, 2016-12-31 18:35