Aktuális üzemanyagárak

A gázolaj- és benzinár központi szerepet kap a gépkocsi tulajdonosok hétköznapi életében, közülük számottevően sokan - leginkább kényszerűségből - időzítve tankolnak.

Ezokból hasznos ismerni, hogy miként változik, változott, mennyi ma az üzemanyagár és lesz-e mérséklődés? A vásárlóCsapat weboldalán információ található az jelenlegi, országosan átlagos literenkénti üzemanyagárakról: 95-ös benzin ár és dízel ár. Megfigyelhető a dízel-, és benzinár mozgása a közelmúltban, és az eddigi évek alatt Magyarországon a MOL által - többnyire szerdai és pénteki napokon - publikált adatok alapján. Az eddigi időszak árainak hullámzásáról diagram nyújt áttekinthető képet.

A hazai gázolaj- és benzinárak változását alapvetően 2 tényező alakítja: az olaj nemzetközi piaci árváltozása és a usa dollár - forint árfolyamának viszonya. E 2 tényező grafikonon történő megjelenítése lehetővé teszi a legközelebb megvalósuló árváltozás jellegének előrejelzését.

A benzinkutakról szóló adatgyűjtés segítségével megtudható hogy a legutóbbi alkalommal a többi autózóhoz - és a "hivatalos" országos középértékhez - képest milyen mértékben olcsón (vagy drágán) sikerült benzint, vagy dízelt vásárolni.

Egyre drágább, ennek dacára egyre több fogy belőlük? Annak dacára, hogy mind inkább megy fel az üzemanyagár, egyre több autó jár az utakon és mind nagyobb mennyiségű üzemanyag fogy a benzinkutakon.
A fogyasztás (negyedéves|háromhónapos} alakulásáról a Magyar Ásványolaj Szövetség közleményei alapján előálló grafikon ad beszédes lenne véleményed az üzemanyagárakról, a hozzájuk kötődő adókról, kormányzati szabályozásról, akkor egy szabad fórumon keresztül gyorsan megoszthatod a többi olvasóval, vagy reagálhatsz a meglévő beírásokra.

 

Cikkajánló

 

Miként vehet akciós áron elektromos grillsütőket?Mai Euro árfolyamok