Aktuális üzemanyagárak


A gázolaj- és benzinár kulcsszerepet kap az autósok életében, közülük sokan - feltehetően kényszerből - kivárásra játszva tankolnak.

Ebből kiindulva a pénztárcára menő ismerni, hogy miként módosul, mozdult el, mennyi a mai napon az üzemanyagár és várható-e áremelés? Nálunk tájékoztató látható az jelenlegi, országosan átlagos literenkénti üzemanyagárakról: (95-ös benzin ára és gázolaj ár). Megfigyelhető a gázolaj-, valamint benzinár mozgása most, és az elmúlt évek alatt Magyarországon a MOL jóvoltából - leginkább szerdai és pénteki napokon - publikált adatokat felhasználva. Az elmúlt időszak ármozgásairól grafika ad sokatmondó képet.

A magyar benzin- és gázolajárak változását alapvetően két fontos összetevő határozza meg: a kőolaj nemzetközi piaci árváltozása és a forint-dollár árfolyamának alakulása. E két összetevő diagramon történő megjelenítése lehetővé teszi a közeljövőben megvalósuló árváltozás jellegének előrejelzését.

A benzinkutakról szóló gyűjtemény által kideríthető hogy legutóbb a többi autóshoz - valamint a "hivatalos" hazai átlaghoz - képest mennyire olcsón (vagy drágán) sikerült benzint, vagy gázolajat tankolni.

Abban az esetben ha lenne megjegyzésed az üzemanyagok áráról, a hozzájuk kötött terhekről, kormányzati szabályozásról, akkor egy szabad fórum segítségével könnyen megoszthatod másokkal, vagy válaszolhatsz a meglévő beírásokra.

 

Forrás: vasarlocsapat.hu, 2016-09-04 13:18