EuroJackpot - Európa kedvenc lottója

Kontinensünk egyik népszerű össznépi lottója, az EuroJackpot, amely egy nemzetközi, euró alapú lottó, amely esetében a telitalálatra fizetett meglehetősen nagy pénzösszeg mellé 11 további nyeremény-kategória is adott.

Az EuroJackpot lottó a kilencvenes évek közepén útjára indított EuroMillions lottó modelljén alapszik. A lottókat szervezők felfedezték, hogy ha egyben kezelik számos eltérő nemzet lottószelvényeit és szerencsevadászait, akkor gyakrabban kerülhet sor tényleg óriási nyeremények kifizetésére.

Így az EuroJackpot lottót kimondottan azzal a megfonotlásból fejlesztették ki, hogy más lottóknál többet, gyakrabban és jobb esélyekkel adjon pénzt a szerencséseknek. Abban az esetben ha valaki eltalálja az 5 szerencseszámot és a 2 Euro-számot, akár kilencven millió euró, de minimum 10 millió eurónyi összeg üti a markát.

Talán nem is szükséges egyből a jackpotot elvinni: az EuroJackpot közreműködésével többféleképpen is milliomos lehet bárki. Az EuroJackpot nem rögzített nyereménykategóriákkal működik, hanem az összes eladott szelvény beállított százalékában állapítja meg a kifizetések mértékét, ami magasabb átlagos nyereményeket jelent a játékosok számára, különösen abban az esetben, ha egy ideje nem volt telitalálat: a jackot 90 millió euróig nőhet, ha azt követően sincs nyertes, a nyereményt az alsóbb (11) nyerőosztályok között osztják szét.

A vásárlóCsapat weboldalán megtudhatók az EuroJackpot esetén a friss nyertes számok, nyeremények és statisztikák a szokásos heti húzást követően: pénteken.

Forrás: vasarlocsapat.hu, 2015-05-29 16:39